人との繋がりが 美味しさを創る

野菜

農家さん

農家さん

西中洲の焼鳥『輝久』では、食材は宮崎など九州を中心に
仕入れております。
仕入れは卸業者さんを通さずに、料理人同士の繋がりで
農家さんを紹介してもらい、直接農家さんを訪問して輝
久のこだわりを共感していただき、食材の質を確認して
確かなものを取り揃えております。
この人と人との信頼関係のもと、当店の料理が皆様に
ご提供できております。

In Yashima's Yakitori "Kiku", ingredients are purchased mainly in
Miyazaki and Kyushu.
Purchasing does not pass through wholesalers, ask farmers to
introduce themselves through the connection between chefs, visit
farmers directly and sympathize with Teruhisa's commitment,
confirm the quality of the ingredients, We have stocks.
Under the trusting relationship of this person and the person, the
dish of our shop has been offered to everyone.

野菜

野菜

当店でメニューを固定していないのは、その日その日の一番
おいしいものをお召し上がり頂きたいからです。
その思いで、当店では春は筍、夏はトマト、秋は南瓜、
冬は蓮根といったような旬にこだわったお野菜を各種取り揃
えております。
季節の便りをぜひ食でお楽しみください。

We do not fix the menu at our shop because we would like you to
enjoy the most delicious thing of the day that day.
With that thought, we have a variety of vegetables sticking to
season like spring bamboo shoot, tomato in summer, squash in
autumn and lotus root in winter.
Please enjoy listening to the season with food.

肉

自慢の鶏肉は、兵庫県篠山市の大自然の中で育てられ独
自の飼料・処理法により旨味を熟成させた『高坂鶏』を
使用。
また、冬場に鍋などで人気の鴨肉は、岩手から仕入れております。
大自然の中、独自の飼料で大切に育てられ、
肉厚でコクがありクセが少ないのが特徴です。
鍋の他、串や刺しでもご堪能いただけます。

Boasting chicken is raised in the wilderness of Sasayama city,
Hyogo prefecture and used "Takasaka chicken" which ripened
umami by its own feed and treatment method.
Also, popular duck meat such as duck pot in winter is purchased
from Iwate, carefully raised with unique feed in the nature, it is
thick, rich and has less habit.
Besides pots, you can enjoy skewers and sting.

米

お米は、有名な日本酒「獺祭」の原料となるお米も作られている農家さんのものを使用しております。
苗の一つ一つに梅干しを置いて育てるなど、
手間暇かけて作られたお米です。
炊きたての風味は言うまでもありませんが、
握りにしても美味しさが長時間続きます。

We use edible rice made by a farmer who is making rice of
"Dassai" famous for sake.
It is rice made with time and effort, such as raising plums and
placing plums one by one at the seedling stage.
Needless to say the flavor of the freshly cooked, the taste lasts for
a long time even if you grasp it.

その一滴で変わる   調味料

輝久では、食材のみならず調理する工程で必要不可欠な醤油や
みりんなどの調味料に関しても、とことん厳選したもののみを
使用しております。
こだわり抜いた鶏や野菜なので、その素材を存分に活かす事を
第一に考え、美味しさをより探求して選び抜いた“精鋭”です。

In Teruhisa, we are using not only ingredients carefully
selected for seasonings such as soy sauce and mirin, which are
indispensable not only for food materials but also for cooking
process.
As sticking out chicken and vegetables, I first thought about
making the best use of the ingredients, I thought it was more
delicious and chosen for more deliciousness.

醤油

醤油

和歌山の「濁り醤」。
圧搾も加熱もせずに麹が原料を分解し
てできた汁のみを取り出して作られ
た、人の手を全く加えていない醤油
です。
塩辛くなく、フルーティーな香りで旨
味があるのが特徴です。

"Muddy sauce" of Wakayama
It is soy sauce made by removing only the
juice made by decomposing raw materials
without squeezing or heating, and without
adding any human hands.
It is not salty, it is characterized by its fruity
scent and umami.

みりん

みりん

愛知の「有機三州味醂」。
国内産の有機米を原料に「米一升・みりん一升」(米一升でみりん一升を造る)という200余年の本場三河の伝統的な醸造法で造られたみりん。
お米の自然な甘さ・旨みが感じられる香り豊かな味わいです。

Aichi's "Three States Mikawa Musume"
Made from domestic organic rice as raw
material, it is made with traditional brewing
method of Mikawa's authentic 200-year-old
"Millionaire Mirin 1 Sushi" Mirin.
It is the natural sweetness, rice flavor, rich
flavor of rice.

和三盆

和三盆

徳島の「阿波和三盆糖」。
和三盆糖とは、「竹糖」と呼ばれる砂
江戸時代から伝わる伝統的な手作業の製法によって作られている、数少ない国内産の砂糖です。
上品でまろやかな甘さが特徴です。

Tokushima's "Awa Wasanbon sugar"
Wasanbon sugar is the few domestic sugar
made with sugarcane called "bamboo sugar" as
a raw material, made by the hands of people
by the traditional production method which
has been passed from the Edo period.
It is characterized by an elegant and mellow
sweetness.

御取引先業者様一覧
※順不同

  • ・鶏肉『高坂鶏』
  • ・炭『紀州備長炭』
  • ・鴨肉
  • ・醤油『濁り醤』
  • ・みりん『有機三州味醂』
  • ・砂糖『阿波和三盆糖』
  • ・野菜
  • ・醤油
  • ・酢
  • ・知覧茶
  • ・チーズ/オリーブオイル/フォアグラ/トリュフ
  • ・米/ネギ
  • ・酒
  • ・魚
  • ・麺
  • ・器
  • ・てん草
  • ・すり身
  • ・中華食材
  • ・白醤油
  • ・WINE
  • 北丹波農園
  • 有限会社 玉井備長炭研究所
  • 株式会社 甘竹田野畑
  • 株式会社 角長
  • 株式会社 角谷文治郎商店
  • 岡田製糖所
  • 中村農園 / 八百谷
  • クルメキッコー株式会社
  • 株式会社 飯尾醸造
  • 菊永茶生産組合
  • 有限会社アイランドフーズ
  • 株式会社ウイング甘木
  • とどろき酒店 / なかはら酒店 / SANTE WINE MUSEUM
  • 右近商店 / 天龍
  • 製麺所 慶史
  • 土房しん 瀨戸口 真
  • 大成食品
  • 高松の蒲鉾
  • タミイフーズ
  • 日東醸造
  • Vind'or